Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Ψυχική υγεία των Ελλήνων.


«Η ψυχική υγεία των Ελλήνων επλήγη σοβαρά από την κρίση»
Στην αναγνώριση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία των Ελλήνων προέβη ο Επίτροπος για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης, κ. Λ. Άντορ.

Ο Ούγγρος Επίτροπος ανέφερε επίσης πως η Επιτροπή γνωρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες ομάδες του ελληνικού πληθυσμού και για αυτό τον λόγο το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο παρέχει αντίστοιχη βοήθεια για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και της απασχόλησης των ψυχικά ασθενών, την ανάπτυξη εξωνοσοκομειακών υπηρεσιών σε θέματα ψυχικής υγείας, την αντιμετώπιση της διακριτικής μεταχείρισης και την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της ψυχικής υγείας.
(Mια πολύ θλιβερή πρωτιά έχει κατακτήσει η μνημονιακή Ελλάδα: πρώτη σε αυτοκτονίες στην Ευρώπη. Σε απόσταση αναπνοής και η Ιταλία. Δυστυχώς, τα “γουρούνια” (P.I.G.S.: Portugal, Italy, Greece, Spain) δεν είναι τόσο αναίσθητα.)


Ο κ. Παπανικολάου τόνισε από την πλευρά του πως στην Ελλάδα οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες αυτοκτονίας παρουσιάζουν σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2009, ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης ύφεσης και της ανεργίας που πλήττουν την χώρα.

Παρόλο όμως, που το ποσοστό των αυτοχείρων αυξάνεται δραματικά, η οικονομική κρίση και οι δημοσιονομικοί περιορισμοί ασκούν πρόσθετη πίεση στις ψυχιατρικές υποδομές της χώρας.

O κ. Άντορ σημείωσε πως κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο (2007-2013), το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο παρέχει υποστήριξη, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, για τη μεταρρύθμιση του τομέα της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμεύσει συνολικά 241.186.513 ευρώ για τη μεταρρύθμιση του τομέα της ψυχικής υγείας, εκ των οποίων το 85% χρηματοδοτείται από την ΕΚΤ και το υπόλοιπο προέρχεται από εθνικές πηγές.

Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του καθώς, έως τα μέσα Απριλίου 2012, είχε απορροφηθεί μόνο το 3,3% της συνολικής χρηματοδότησης.
Ααααα θα σας μαλώσω!!!!!!!!
Δώστε φάρμακα στο Λαό ρεεεε……..  μόνο αν γίνουμε λουλάδες μπορεί να καταφέρετε κάτι ….αν και πολύ αμφιβάλω .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα υβριστικά σχόλια φωτογραφίζουν αυτόν που τα αναρτά.