Ετικέτες

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΛΑΤΣΗΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ-ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ


ΛΑΤΣΗΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ-ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

 

Κοινωφελές ίδρυμα” το νέο αφεντικό της Εθνικής Τράπεζας..

Με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και της κατανομής των μετοχών από την ΑΜΚ, η ΕΤΕ ανακοίνωσε, ότι το “κοινωφελές ίδρυμα   JOHN S. LATSIS PUBLIC BENEFIT FOUNDATION από 27.6.2013 κατέχει 24.710.549 δικαιώματα ψήφου, που απορρέουν από ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές και αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,03% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Τράπεζας.
Επίσης, το ανωτέρω ίδρυμα κατέχει τίτλους παραστατικούς δικαιωμάτων κτήσεως μετοχών (Warrants), που αντιστοιχούν σε 191.823.745 δικαιώματα ψήφου (8,00% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Τράπεζας).
Εάν ασκηθούν τα δικαιώματα που απορρέουν από τα warrants, τα δικαιώματα ψήφου του ανωτέρω Ιδρύματος θα ανέλθουν συνολικά σε 216.534.295 και θα αντιστοιχούν στο 9,03% του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Τράπεζας”.
Καλώς το δεχτήκαμε, λοιπόν, το λεγόμενο “κοινωφελές ίδρυμα”, ως το νέο αφεντικό της Εθνικής . Είναι γνωστές εξάλλου οι “κοινωφελείς” αντιλήψεις και πρακτικές του σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις, όπως τουλάχιστον τις εφάρμοσε στη Eurobank.
Ο κύριος  μέτοχος  μέχρι χθες  ήταν τα ταμεία  συντάξεως όλων των Ελλήνων( ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κλπ με 14% περίπου.
Μετά την άρνηση του Σαμαρά (κατόπιν εντολής)  για συμμετοχή στην αύξηση της Τράπεζα (των ταμείων)   τι ποσοστό έχουν σήμερα (με πρόχειρο υπολογισμό 3%)  και φυσικά ποιο είναι το απολεσθέν  ποσό στα έσοδα τους;
Διαφένετε  η  μεγάλη  δυσκολία καταβολής των συντάξεων.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα υβριστικά σχόλια φωτογραφίζουν αυτόν που τα αναρτά.