Ετικέτες

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Με το χεράκι  του  κ. Γ.Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ  (χρυσάφι πιάνει  σκ…… γίνεται)

Οι συζητήσεις έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και η συγχώνευση των Εθνική-Eurobank δρομολογείται αμέσως μετά τη διενέργεια των stress tests. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε είχαμε δύο συναντήσεις του διοικητή της ΕΤΕ κ. Απόστολου Ταμβακάκη η μια εκ των οποίων ανεπίσημη με τον πρωθυπουργό που αποκάλυψε το Newscode.Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η συγχώνευση των δύο τραπεζών θα αφορά μόνο το ελληνικό σκέλος της Eurobank ενώ οι υπόλοιπες θυγατρικές της τράπεζας θα εισφερθούν στον διεθνή τραπεζικό βραχίονα του ομίλου Λάτση την EFG Group.
Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να απελευθερωθούν κεφάλαια για τη νέα τράπεζα ενώ ταυτόχρονα θα περιορίσουν και το ποσοστό του ομίλου Λάτση στο συγχωνευμένο σχήμα.
.Παρ όλα αυτά είναι αναμενόμενο ότι ο Σπύρος Λάτσης θα αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της νέας τράπεζας.

.«Θυμηθείτε πως πήρε τα Ελληνικά Πετρέλαια και θα καταλάβετε τι πάει να κάνει.»
. Θυμηθείτε.  Global 500 2007 PDF (link)
Στις 500 μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου και ανάμεσα στους πιο ισχυρούς τραπεζικούς ομίλους για το 2007, συγκαταλέγεται η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με την κατάταξη FT Global 500, που δημοσίευσε η οικονομική εφημερίδα Financial Times. Η κατάταξη FT Global 500 δημοσιοποιείται σε ετήσια βάση και περιλαμβάνει τις 500 ισχυρότερες εταιρίες παγκοσμίως με βάση την κεφαλαιοποίησή τους. Το 2007 είναι η πρώτη χρονιά που η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος περιλαμβάνεται σε αυτήν την κατάταξη καταλαμβάνοντας την 362η θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΤΕ είναι η μόνη ελληνική παρουσία στη λίστα των 500 κορυφαίων εταιρειών του κόσμου. Συγκαταλέγεται, μάλιστα, ανάμεσα στους ισχυρότερους τραπεζικούς ομίλους σε ευρωπαϊκό επίπεδο (27η θέση). Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, «η κατάταξη αυτή επιβεβαιώνει τις στρατηγικές επιλογές της Τράπεζας στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, με στόχο την δημιουργία ενός ηγετικού ομίλου στην ΝΑ Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο».


Κλασικό παράδειγμα περίπτερου  που αγοράζει   πολυκατάστημα.

Τη συγχώνευση των δύο τραπεζών αναμένεται να ακολουθήσει ευρείας έκτασης αναδιάρθρωση του δικτύου τους με συνέπεια και τον περιορισμό του προσωπικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τιμόνι της νέας τράπεζας θα έχει η σημερινή διοίκηση της Εθνικής υπό τον κ. Ταμβακάκη ο οποίος χαίρει της εμπιστοσύνης του ομίλου Λάτση στον οποίο έχει διατελέσει κορυφαίο στέλεχος πριν μετακομίσει στην Εθνική.Από το υφιστάμενο διοικητικό σχήμα της Eurobank αυξημένες πιθανότητες να αξιοποιηθεί σε θέση υποδιοικητή στη νέα τράπεζα έχει ο κ. Νανόπουλος.
Αλήθεια,  με τα ασφαλιστικά ταμεία  που έχουν επενδύσει  τα λεφτά του κοσμάκη στην  Εθνική Τράπεζα τι θα γίνει;

Άντε...  ξεπουλάτε  να τελειώνουμε !!!!!!!